Неочакван герой прати Бразилия на осминафинал!

Златистите се наложиха над Швейцария

Неочакван герой прати Бразилия на осминафинал! | StandartNews.com

Логика във футбола. Един от големите фаворити за титлата Бразилия вече е на 1/8 финалите, след победа над Швейцария с 1:0 и 6 точки в групата до момента.

И нещо забележително! Бразилците вече 17 мача нямат загуба на световни финали! Достойно за най-футболната нация в света. 

В 27-а минута Бразилия създаде най-чистото си положение от началото на мача. Винисиус Жуниор получи страхотен пас от Рафиня в наказателното и стреля от движение, опитвайки да вкара в левия ъгъл, но беше отчаян от фантастичната реакция на шфейцарския вратар. 

В 38-та минута Рубен Варгас получи топката в наказателното поле на Бразилия, но не успя да отправи удар, след като Тиаго Силва действа добре и отне кълбото от футболиста на Аугсбург.

Голям пропуск! В 56-та минута Ричарлисон пропусна да засече отлично центриране на Жуниор, като можеше да открие резултата.

Магически гол на Винисиус Жуниор! Но ВАР го отмени заради много тънка засада. Това стана в 64-та минута.

Бразилците усилиха натиска си към Ян Зомер. Нямаше го нивото обаче от първия мач, свързано и с отсъствието на Неймар.

Но точно сега! Страхотен гол на Каземиро в 83-та минута даде абсолютно логичен ход на мача - 1:0 за Бразилия! Изключителни легенди на Бразилия аплодираха от трибуните изпълнението на Каземиро, който по принцип не играе атрактивно.

След това Зомер трябваше отново да спасява вратата си. В последните минути на мача превъзходството на селесао бе тотално.

Швейцарците остават с 3 точки и в последния кръг ще се борят за класиране срещу Сърбия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай