Гръм на Мондиала! Хърватия удари шамар на Бразилия

Хърватите са на полуфинал след драмата при дузпите

Гръм на Мондиала! Хърватия удари шамар на Бразилия | StandartNews.com

Гръм на световното първенство! Хърватия отстрани сензационно големия фаворит Бразилия след изпълнения на дузпи и отива на полуфинал. Изключителна изненада, но е факт!

Хърватите спечелиха при дузпите  с 4:2, след като редовното време и продълженията завършиха наравно 1:1.

Почти нищо за отбелязване в скучно и равностойно първо полувреме. Хърватите стояха добре на терена срещу безспорния фаворит в мача.

В 42-та минута - изстрел на Неймар от пряк свободен удар! Топката рикошира коварно в стената, но Доминик Ливакович успя да я улови безпроблемно. 

Два много сериозни шанса за бразилия в началото на втората част! Бразилците натикаха хърватите в тяхното накзазателно поле и последваха пропуски на Неймар и Рафиня.

Пак Неймар! Нападателят бе изведен в коридор зад гърба на защитата и шутира по диагонала по земя. Доминик Ливакович обаче запази хладнокръвие и спаси. Това стана в 55 -та минута.

Нов пропуск! Ливакович отрази удар на Пакета. Бразилците не можеха да ситгнат до гол.

И този Ливакович продължаваше да е герой за Хърватия, след като в 76-та минута отново спря изскочилия Неймар. Мачът се развиваше много удобно за хърватите, които обичат да играят продължения и дузпи.

Това пък изнерви бразилците. А треньорът Тите малко странно извади Ричарлисон и Винисиус Жуниор.

В крайна сметка - 0:0 в редовното време и продължения!

Натискът на "селесао" продължи и в тях. Но гол така и не падаше. В края на първото продължение обаче имаше и отлична възможност за хърватите, но Брозович бе неточен.

НЕЙМАР! Това е голямата звезда! В последната минута на първото продължение брилянтна атака на звездата на Бразилия завърши с негов страхотен гол - 1:0!

Според статистиката на ФИФА, това е гол номер 77 на Неймар за Бразилия. Толкова, колкото има и Пеле!  Според бразилската федерация обаче Кралят има 95 попадения.

Невероятно! Хърватия изравни - 1:1! В 116-та минута удар на Бруно Петкович се удари в Маркиньос и излъга вратаря Алисон. Драмата стана пълна. И в последните секунди Ливакович пак спаси хърватите.

1:1 след продълженията. Стигна се до дузпите! Там два пропуска на бразилците донесоха първата огромна сензация на първенството! Все пак се припомни, че Хърватия е финалист от последното световно първенство в Русия преди четири години.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай