Бог е с Аржентина! Но не се казва Меси

Поляците трябва да се срамуват от класирането си на осминафиналите

Бог е с Аржентина! Но не се казва Меси | StandartNews.com
  • Поляците трябва да се срамуват от класирането си на осминафиналите

 

Ден №11 от старта на Мондиала в Катар ни предостави драма, при това най-сериозната до този момент. Видяхме развоя на групи "С" и "D", а той бе наистина инфарктен, защото и на четирите стадиона до последно всеки фен със смартфон в ръка следеше развоя на другата среща, играеща се по същото време.

Буквално всеки гол, дори и всеки картон можеше да преобърне всичко, а празненствата са за Аржетнина, Австралия и Полша. Напред продължава и Франция, но "петлите" свършиха задачата си още с предишния мач. Облекчение за Лионел Меси, промъкване за Роберт Левандовски, футболно чудо от Австралия, както и пирови победи на Тунис и Мексико белязаха този изпъстрен с драма ден.

Мачът на живота за Тунис

И Тунис изигра мача на живота си срещу световните шампиони - спечели с 1:0 след гол на родения на остров Корсика Уахби Казри, но историческият момент бе последван от сълзи. Причината е, че по същото време Австралия празнуваше. "Кенгурата" победиха Дания с 1:0 и на фона на всичките очаквания, оставиха "червения динамит" на дъното на тази група с 1 точка.

Новите герои за Аржентина

Погледите бяха към Лионел Меси и Аржентина, които не оставиха никакво съмнение къде им е мястото, побеждавайки Полша с 2:0.Без сметки, без драматични промъквания, аржентинците рабиха игрово своя опонент и дори спечелиха тази група, само осем дни след издънката срещу Саудитска Арабия.

Тук обаче трябва да кажем две неща. Първото го знаем - Меси не е нито Пеле, нито Марадона. Нито Феномена Роналдо. Да, великолепен играч, без психиката на голям шампион. Каквато имаха изброените преди него.Доказателството - изпуснатата дузпа срещу Полша, при това почти подарена от съдията. В края на кариерата си Меси вече не може да се прероди.

Той е такъв, какъвто е. С вълшебен талант и с емоционални провали. Второто нещо. Аржентина намери своито нови герои в драматичен момент. "Англичанинът" Макалистър и младата перла на Манчестър Сити Алварес обраха овациите. Факт е - тези, които отписаха Аржентина преди седмица, ще трябва да се настроят на друга вълна.

Още два осминафинални сблъсъка - Аржентина - Австралия и Франция - Полша.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай