Бирен скандал на старта! Катар жужи преди сблъсъка с Краля на ремитата

Феновете бесни

Бирен скандал на старта! Катар жужи преди сблъсъка с Краля на ремитата | StandartNews.com

Денят настъпи. Най-големият футболен форум на планетата започва днес. От 20-ти ноември до 18-ти декември Катар става арена на битки между 32-те най-добри национални селекции, а малко след средата на последния месец за годината ще разберем кой ще е новият футболен крал.

ВИЖ ОЩЕ: Ал Кайда смрази всички преди Мондиала. Ще се лее кръв!

Световното футболно събитие обаче тръгна с бирен скандал. Въпреки обещанията, че на стадионите ще има бира, Катар поряза феновете.

На стадионите на Световното първенство по футбол в Катар няма да се продава алкохолна бира, съобщи Международната футболна федерация (ФИФА) в изявление в петък.

Това Световно първенство е първото, което ще се проведе в Близкия изток, в консервативна мюсюлманска страна със строг контрол върху алкохола, чиято консумация е забранена на обществени места.

"След дискусии между властите в страната домакин и ФИФА беше взето решение продажбата на алкохолни напитки да се забрани в периметъра на стадионите. Вместо това продажбата на алкохол ще се съсредоточи във фен зоната, други дестинации за запалянковците и лицензирани места", се казва в изявлението на говорителя на ФИФА. Разкриха колко ще струва и къде ще се продава бирата на Световното по футбол в Катар.

Откриването на шампионата е с непредсказуемия сблъсък Катар - Еквадор. Програмата на Световното първенство по футбол 2022 стартира днес и се очаква да станем свидетели на една от най-пищните церемонии в историята на футбола.

До последно се пазят в тайна част от изпълнителите, но организаторите гарантират изключителни моменти както за присъстващите, така и за гледащите пред малкия екран, предаде topsport.bg.

Интересен факт е, че през последните няколко години Еквадор има нов прякор - "Краля на ремитата". Причината за това е, че отборът редовно прави равенства както с по-добри, така и с по-слаби отбори, а в последните си 11 мача момчетата на Густаво Алфаро имат 8 равенства.

Катар пък е единият от двата състава на Мондиал 2022, заедно със Саудитска Арабия, който е съставен изцяло от играчи от местното първенство. 13 или точно половината от избраниците на селекционера Феликс Санчес Бас са представители на гранда Ал-Сад, а Ал-Дуаил също има доста футболисти в състава - 6.

Най-големи надежди за попадения се възлагат на нападателя Алмоез Али (82 мача и 39 гола) и дясното крило Хасан Ал-Хейдос (160 мача и 34 гола), докато централният защитник Буалем Куки (84 мача и 21 гола) също респектира със своята статистика. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай