Ал Кайда смрази всички преди Мондиала. Ще се лее кръв!

Заплаши с терор спортисти и фенове

Ал Кайда смрази всички преди Мондиала. Ще се лее кръв! | StandartNews.com

Ал Кайда смрази кръвта на всички хора по време, отправяйки зловещо предупреждение часове преди официалното откриване на Световното първенство по футбол в Катар.

ВИЖ ОЩЕ: Бирен скандал на старта! Катар жужи преди сблъсъка с Краля на ремитата

В съобщение на регионалния клон на терористичната организация „се осъжда събирането на неморални хора, хомосексуалисти, разпространители на корупция и атеизъм на Арабския полуостров", а заедно с това има предупреждение към "мюсюлманските братя" да не присъстват на събитието. 

Досега темата с възможни терористични атентати в първата арабска страна домакин на Световно първенство по футбол въобще не беше разисквана, което поражда въпроси за готовността на местните да реагират на кървави атентати.

По-рано днес организаторите на Мондиала призоваха хората да използват лични автомобили или таксита, а не новия и модерен градски транспорт, което също говори за страх от атентати на места, на които са събрани много хора.

Откриването на турнира е в 16:40 часа наше време, а на стадион "Ал Байт" в Ал Хор се очаква да присъстват над 60 хиляди зрители, сред които и много ВИП гости.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай