Аржентина докосна ада! Но стигна до легендарен мач

Гаучосите победиха трудно Австралия с 2:1

Аржентина докосна ада! Но стигна до легендарен мач | StandartNews.com

В днешния ден на Мондиала сензации няма!

Фаворитите в осминафиналите до момента продължават безгрешно. След Нидерландия очаквано и Аржентина е на четвъртфинал, побеждавайки Австралия с 2:1, но това стана много трудно! Точно като на Мондиал 2022!

""Кенгурата"  дадоха сериозен отпор. И отпаднаха с достойнство. 

Така се очертава голям четвъртфинал с много спомени и история - Нидерландия срещу Аржентина!

Добре подредени в защита, австралийците опитваха максимално да държат съперника далеч от вратата си. Но сякаш с това се изчерпваха аргументите ми. От своя страна Ажентина просто чакаше търпеливо.

В края на полувремето - Гол ЗА АРЖЕНТИНА!

Напълно заслужено "гаучосите" излизат напред в резултата, тъй като до момента през полувремето не спряха да търсят пролука в отбраната на символичните гости.

Лионел Меси за пореден път показа гениалността си, когато топката достигна до него в наказателното поле и с прецизен удар не остави шансове на Мат Райън.

Втората част стартира в привичното русло. Възпитаниците на Скалони отново превъзхождат австралийците и можеха да удвоят аванса си чрез удар на Лионел Меси, който не затрудни Мат Райън.

Дойде второто попадение!

Донесе го груба грешка в австралийскаата защита, от което се възплозва Хулиан Алварес - 2:0!

Но! Нещата не се оказаха толкова лесни. В 76-та минута Австралия намали! Гол на Крейг Гудуин намали на 1:2. Последваха проблеми пред вратата на Аржентина и очаквано напрежение в края на мача.

Голям пропуск в 88-та минута  на Лаутаро Мартинес! Пропусна да реши мача. Още един пропуск - на Лео Меси в добавеното време. Много положения бяха изпуснати именно в края на мача.

Какъв шанс за Австралия! В последните секунди вратарят на аржентинците Емилано Мартинес стана герой с чисто спасяване!

Сега остава да чакаме драмата между Нидерландия и Аржентина, а тя ще е сигурна!

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай