Понеделник,

Вот догодина, но с нова десница

От: Администратор -
3944
Вот догодина, но с нова десница
A
A
A

Не мисля, че се случи нещо особено драстично, или по-различно от това, което вече сме наблюдавали. За мен бе ясно, че протестът ще ескалира и рано или късно ще се стигне до тези ексцесии. Има явно хора и сили, които се стремяха към това. И не бе трудно да го постигнат, защото всички участници в събитията - и протестиращи, и полицаи, бяха изнервени до краен предел. А и подобни шествия не може да продължават безкрайно. Може би наистина има нещо общо между сблъсъка и това, че ГЕРБ се върна в парламента. Но не това бе решаващото - със или без ГЕРБ нещата пак щяха да стигнат до тази ситуация. Време е да се стигне до някакво решение, до някакво споразумение. И смятам, че това не е толкова трудно.

Много популярна стана напоследък тезата, че добър изход от кризата е да се направи голямата коалиция между БСП и ГЕРБ. Според мен това ще бъде голяма грешка и за двете партии.
Така че единственият изход са предсрочни избори. Но не през есента, както искат протестиращите, а през май догодина. Не бива да се бърза, защото сега липсва алтернатива на сегашната политическа конфигурация. Говори се за някакъв Реформаторски блок, за нова десница, но нищо още не е ясно в това отношение. Протестите ще стимулират един такъв процес, но е нужно време. Надявам са, че това ще се случи.


Всички новини от категория БГ футбол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички