Петък,

Ние плащаме сметката за гафовете на ГЕРБ

От: Администратор -
3202
Ние плащаме сметката за гафовете на ГЕРБ
A
A
A

От първия си ден това правителство работи денонощно за ускоряване на усвояването, така че да минимализираме риска от загуба на средства. Но това е натрупан риск през последните години, той не се е появил просто отнякъде за една нощ.

За съжаление ние трябва да платим сметката на предишното правителство. Никой не знаеше през последните години, че по ОП "Развитие на селските райони" безвъзвратно са загубени 39 млн. през 2011 и 53 млн. през 2012 г.

Това, което променяме като подход в управлението на структурите, свързани с европейските фондове, е да прекратим практиката за прикриване на проблемите. Няма как да скрием от европейските ни партньори, ако една служба, агенция или служител не изпълняват задълженията си по начин, по който очакват гражданите. Там, където има проблеми, трябва да се разрешават. Европейските интереси не са различни от българските. Като вицепремиер винаги ще държа нашите управляващи органи и отделните министерства да имат партньорски подход в отношенията с институциите на ЕС.

Това, което е важно за новия програмен период, е да извършим реформите, които ще подобрят темпото на усвояване на европейските средства. Това са реформи, които всички българи очакват - в здравеопазването, в образованието и науката, във въвеждането на електронното управление. Нещо, което си пожелавам за новия програмен период, е по-малко еврофондовете да бъдат използвани за политически атаки. Това не е полезно и лично смятам да дам пример в тази посока, като спра да обръщам внимание на опитите за манипулативни внушения и неистини от страна на опозицията.


Всички новини от категория БГ футбол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички