Бойко сложи край на прехода

Бойко сложи край на прехода | StandartNews.com

Димитър Недков, писател, пред ТВ7

В книгата си "Знакът на българина" се опитах да покажа, че съществува код, който би могъл да помири хората и да възстанови хармонията на човешките взаимоотношения. И по някакъв начин след дългогодишни изследвания да кажа, че този код е бил създаден преди шест хиляди години тук, по нашите земи.
"Знакът на българина" е формулата, която ще спаси човечеството от моралната разруха. Трилогията лежи върху доста противоречиви, но движещи се в една посока исторически хипотези.
Един от любимите ми персонажи в романите е Философа, когото читателите припознават като Ахмед Доган. И наистина до голяма степен той се припокрива с прототипа на почетния председател на ДПС.
Нито за момент не съм съжалил, че съм въвел Философа. Убеден съм, че Доган в момента е единственият български политик, който може да разчита триизмерния код на времето в неговото минало, настояще и бъдеще. Нещо повече, той умее да прогнозира какво ще се случи със света в следващите няколко години.  
Последният му доклад от тази злощастна за него Национална конференция е точно това - Доган е прочел най-важните документи, които циркулират сред световния елит и анализират състоянието на света и неговото бъдеще.
Като цяло отношението ми към българските политици е противоречиво. Стремя се да ги разглеждам обективно, но и като прототипи за моите книги. Политиците са ни длъжници за начина, по който живеем всички.  
Бойко Борисов и само той, благодарение на качествата, които притежава, се осмели да сложи край на статуквото. Поради това казвам, че преходът свърши. Премиерът създаде всички онези условия, при които няма повече накъде и трябва да се тръгне напред.
Сергей Станишев е умен човек, но жертва на една тежка и отживяваща номенклатурна система, която все по-трудно ще намира начин да се превръща в основен играч. Това се определя от номенклатурния начин, по който е изградена БСП.
За Иван Костов не ми се говори, защото още поне пет поколения ще плащат цената на неговото управление.
2013-а ще бъде изключително трудна и тежка година - тя така и започна. Не само поради това, че предстоят парламентарни избори, просто контекстът на състоянието на световната икономика, на ЕС и на България предполага преминаването на още доста кризисни етапи. Определено мисля, че ще има сериозна политическа криза.
Знаковите убийства в България са закономерен етап на свършващия вече преход, те са израз на невъзможността на обществото да вземе съдбата в собствените си ръце. Когато отсъства институцията на гражданското общество, тогава всичко се поема от подземния свят.
По-силно от икономическата и политическата власт е всичко онова, което съумее да натика в ъгъла властта на войнстващата посредственост. Властта не бива да бъде разделяна на икономическа и политическа. Властта трябва да бъде симбиоза на следването на определена цел чрез изповядването на дадени принципи в името на общото добруване на хората.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай