Внимание! Ало измамници атакуват Смолян

Само за ден са подадени десетки сигнали, бандитите дори били агресивни и заплашвали хората

Внимание! Ало измамници атакуват Смолян | StandartNews.com

Областната дирекция на МВР в Смолян отправи предупреждение към гражданите и по-специално жителите на областния град, както Златоград. Оказва се, че местните са били подложени на серия от атаки на ало измамници. Засега те не са се поддали, но от полицията призовават за внимание.

На 25.02.2019 г. в РУ-Смолян са получени десетки обаждания от граждани, сигнализирали за опити за телефонни измами. Такива обаждания е имало и предишните дни в РУ-Златоград. Различни лица са прозвънявали на домашните телефони на десетки жители на областта, твърдейки че се обажда "разследващ полицай Христов"  или "разследващ полицай Георгиев" и искали пари с обяснението, че трябва да им се съдейства за разкриване на престъпление. Вероятно става дума за проучване на района и набелязване на жертви, които да предадат пари на измамниците, съобщават от ОДМВР-Смолян. 

Гражданите споделят, че в началото разговорите се провеждат със спокоен тон, но впоследствие измамниците започват да заплашват, което се превръща в тормоз. 

Към настоящия момент няма постъпили сигнали за пострадали от измами, но органите на реда очакват обажданията да продължат и следващите дни. 

Напомняме на гражданите, че няма процедура, по която полицейски служители да събират парични суми от гражданите за разкриване на престъпления. Единственият начин, по който някой може да помогне в разкриване на престъпление е да даде свидетелски показания, ако е станал свидетел на престъпление. При разговорите с непознати по телефона препоръчваме хората да задават повече въпроси, от колкото да отговарят на такива. Незабавно след получаване на обаждане да сигнализират на тел.112, съобщават от МВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай