Неделя,

Система за прием в първи клас приеха съветниците на Благоевград

От: Стандарт -
A
A
A

На редовно заседание на ОбС-Благоевград местните парламентаристи приеха с мнозинство  Система за прием в първи клас на общински училища на територията на община Благоевград.
За осъществяването на приема в първи клас за всяко населено място с повече от едно училище, общините разработват Система за прием. Водещ критерий е близостта на училището до постоянния/ настоящия адрес на детето и определеният прилежащ район на училищата за обхват на учениците; деца, чиито братя или сестри до 12-годишна възраст са ученици в същото училище.
Проектът за Система за приема в първи клас цели гарантиране реализирането на националната образователна политика, при спазване на принципите за осигуряване правото на задължително училищно образование; равен достъп до качествено образование и приобщаване на всяко дете, прозрачност на управлението и предвидимост на развитието на училищното образование, автономия за провеждане на образователни политики, самоуправление и децентрализация и ангажираност на общината по въпросите за образованието.
За учебната 2019/2020 година в Благоевград ще се осъществи прием в първи клас в училищата II ОУ „Д.Благоев“, III ОУ „Д. Талев“, IV ОУ „Д. Дебелянов“, V СУ „Г. Измирлиев“, Средно училище „Иван Вазов“, СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“, VII СУ „Кузман Шапкарев“, VIII СУ „Арсени Костенцев“, IX ОУ „Пейо Яворов“ и XI ОУ „Хр. Ботев“.
Проектът, условията, нужните заявления и декларации за кандидатстване може да откриете на посочения линк http://www.blgmun.com/cat96/informacia/ в  сайта на Община Благоевград. Всички необходими документи ще бъдат качени и на сайтовете на училищата. 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички