Вторник,

На кораб „Оборище“ първи посрещат новата 2019-та година

От: Администратор -
228
На кораб „Оборище“ първи посрещат  новата 2019-та година
A
A
A

Екипажът на българския моторен кораб „Оборище“ с капитан - к.д.п Николай Балтаджиев, и с главен механик – Калоян Туйков, първи от нашите сънародници ще посрещне новата 2019 г. Това ще стане в руското пристанище Мурманск три часа преди у нас да вдигнем чашите с шампанско, съобщиха от Параходство „Български морски флот“. 
  Има голяма вероятност и екипажът на моторния кораб „Чумерна“ с капитан – к.д.п. Ивайло Грънчаров, и с главен механик – Володимир Колопотюк, също да посрещне новата година по това време и в същото пристанище. Но това зависело от условията, при които ще извърши прехода до Мурманск в Баренцово море. 
  Последни от нашите моряци ще изпратят отиващата си 2018-а година на моторния кораб „Мургаш“ с капитан – к.д.п. Стоян Атанасов, и с главен механик – Валентин Гульпа В момента екипажът е в тихоокеанското мексиканско пристанище Тополабампо.
  Най-близо до България навръх Нова година ще бъде екипажът на ферибота „Героите на Севастопол“ с капитан – к.д.п. Николай Колев, и с главен механик – Ивайло Иванов. Той ще извършва преход в Черно море между украинското пристанище Черноморск и грузинското пристанище Поти.
 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията