Край на строежи и разкопани улици в Банско

Край на строежи и разкопани улици в Банско | StandartNews.com

Банско. Очакваното спиране на строителните дейности в навечерието на зимния сезон в курорта Банско се случи. От общинската администрация съобщиха, че мерките са взети заради осигуряването на обществения ред и сигурност в курортния град през зимния туристически сезон. Кметът на общината Георги Икономов издаде нарочна заповед за временна забрана за извършване на външни строителни работи на всички строежи на територията на населеното място.

Слага се край и на разкопаването на улици, тротоари и общински площи за периода от 12 декември тази година до 31 март 2015 г. До 23 декември всички незавършени строежи трябва да се обезопасят и да се почистят строителните отпадъци от районите около тях.

Боклуците пък да се извозят на регламентираните за целта сметища. За неспазване на кметската заповед общината ще налага глоби на нарушителите. "За нас най-важно е спокойствието на хилядите туристи в Банско, осигуряването на чистота и на обществен ред в града. Няма да правим никакви компромиси с тези, които нарушават издадената заповед", заяви кметът Георги Икономов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай