Кметът Спартански: Това министерство е първото, което ни чу за спортната зала

Няколко пъти сме искали от различни правителства, но винаги получавахме отговор: няма пари, каза градоначалникът на Плевен

Кметът Спартански: Това министерство е първото, което ни чу за спортната зала | StandartNews.com

"Наслушахме се на всякакви фантасамагории за спортната зала на Плевен".

Това каза кметът на града Георг Спартански, след като министърът на младежта и спорта Радостин Василев обеща, че ще направи всичко възможно градът да има нова спортна зала.

"Има решение на общинския съвет за старият терен до Кайлъка. Няколко пъти сме искали от различни правителства. Но този спортен министър и това правителство са първите, които ни чуха, че имаме проблем със спортната инфраструктура. Досега ни се отговаряше, че не сме приоритет, не сме от правилната страна на политическата барикада. Подаваме проекти, не се получава. А  от последната олимпиада от 3 златни медала,  2 са от Плевен. Мога да посоча още много спортисти и явно, че новото ръководство на министерството вижда тези факти, знае какви са спортните успехи не само в миналото, а и в настоящето", каза още Георг Спартански.

Той обясни, че в момента процедурата по проектиране на спортната зала е на масата на РИОСВ- Плевен за съгласуваното писмо и в Националния институт по културното наследство, който също трябва да има становище по отношение на проектите, които са изготвени за промяна на общият устройствен план.

"Можем да направим и лекоатлетическата писта плюс хотелска част, която да осигурява на големи състезания, включително межународни, възможност и на спортистите да бъдат близо до спотното съоражение. Черешката е спортният плувен комплекс, който е също амбициозна наша цел", каза още Спартански. 

"Дано тези неща се случат, защото 40 години Плевен чака.  Комисията, която разглежда исканията на всякакви институции, спортни клубове, включително на общината за държавни пари за реновиране и изграждане на спортни обекти, е разгледала нашия многострадален проект, за който от няколко години получаваме отговор: За вас няма пари, не сте приоритет за отопление и климатизация на целият спортен комплекс „Спартак“, посочи още кметът Спартански. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай