Петър Кънев играе с 10 видни бургазлии

Червените в морския град подредиха половината си листа

Петър Кънев играе с 10 видни бургазлии | StandartNews.com

10 видни бургазлии се нареждат зад Петър Кънев в бургаската листа на БСП. Първите 10 имена в нея бяха решени днес от Областния съвет на соцпартията. Гласуването се проведе тайно, за всяко място по отделно.

Ето кои са те:

1. Петър Кънев – водач на листата, настоящ депутат

2. Проф. Юлия Йоргова – Форд - Проф.Юлия Йоргова е декан на Центъра по икономически и управленски науки в Бургаския свободен университет. Определят я като голямата изненада в листата на БСП. Проф.Йоргова е уважавано име в академичните среди. Тя е бивш общински съветник в три мандата в ОбС-Бургас, но преди известно време се оттегли от активната политика. Въпреки това винаги е помагала с експертизата си на партията, председател е на основна партийна организация „Зора”, а преди година даде заявка за своето завръщане, след като бе избрана в Общинския съвет на БСП с много сериозна подкрепа.

3. Тодор Байчев, настоящ депутат от БСП. Един от най-активните говорители на партията по темата „Вътрешна сигурност”. 

4. Гражданска квота или коалиционен партньор

5.  Борислав Бонев – Той е от Камено, син е на бившия кмет Стефан Бонев, а майка му е Марияна Стефанова е един от най-авторитетните училищни директори, който в последното десетилетие превърна ОУ „Васил Априлов” в еталон. Младият Борислав Бонев може да влезе в политиката през парадния вход, след като има всички шансове да попадне в следващото НС, пише „Флагман”.

6.  Милена Куртова – Радева. Тя е общински съветник от Айтос.

7. Виолета Желева. Тя е представител на социалистите в Поморие.

8. Гражданска квота или коалиционен партньор

9. Йордан Петков – представител на социалистите в Созопол

10. Гражданска квота или коалиционен партньор

Предстои Изпълнителното бюро на Областния съвет на БСП – Бургас да подреди останалите кандидати в листата до 28-мо място.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай