Дончев каза за листите и ще играе ли за президент

ГЕРБ няма да разговаря с Христо Иванов

Дончев каза за листите и ще играе ли за президент | StandartNews.com

Вицепремиерът Томислав Дончев повдигна завесата как се редят листите на ГЕРБ и ще играе ли самият той за президент.

Президентските избори са много далече, в момента фокусът са парламентарните, каза Дончев в интервю за бТВ. А на директния въпрос той ли ще е кандидатът на ГЕРБ заяви: „Не, не е коментирано”.

Разбира се, че може да е жена, защо не. Ние въведохме тази практика, каза Дончев, отговаряйки на питането може ли ГЕРБ да издигне жена. Като успешен пример той посочи кмета на София Йорданка Фандъкова. Провокиран от Мария Цънцарова, че кандидатирането на Цецка Цачева не е било успешно, Дончев каза: „Статистиката показва, че вторият опит винаги е по-успешен от първия.”.

Попитан дали Цецка Цачева и Младен Маринов ще са в листите на ГЕРБ за новия парламент, вицепремиерът отговори: „Ще видим”. Доста неопределено той съобщи, че в момента приключва процеса по номинациите за кандидат-депутати. Ще се съобразим с вижданията на областните и общински ръководства, заяви той и обясни, че в листите на сегашната управляваща партия трябва да има както и политици, които трупат обществена подкрепа, така и професионалисти, които „да могат да вършат работа”.

Попитан дали бившият финансов министър Владислав Горанов реди листите на ГЕРБ, както обяви неотдавна бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов, Дончев отговори, че Горанов продължава да е член на партията. Той също има право да прави номинации, каза с усмивка вицепремиерът.

Борисов ще е водач на листи, както е било на последните няколко избора за парламент. Така е редно каза Дончев. А на въпроса дали той самият ще е водач, отговори: Не бих се учудил.”.

Най-вероятно ГЕРБ ще е с партньорско споразумение за изборите със СДС. С Демократична България – не, категоричен бе Дончев. Той съобщи, че с Христо Иванов се е видял случайно преди няколко месеца, докато чакал в тв студио за интервю.

Преди да се е произнесъл суверенът е безпредметно да говорим за коалиции, каза Дончев и обясни, че му е трудно да си представи партньорство извън досегашното, което ГЕРБ да имали – с ВМРО.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай