Молитвата за мир започна с думи на св. Франциск /ОБНОВЕНА/

Тя ще бъде отправена заедно с папа Франциск

Молитвата за мир започна с думи на св. Франциск /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

ФОТО: Канал 3

МОЛИТВАТА НА ЖИВО

С „Песен на творенията” на св. Франциск на италиански и български език започна общата молитва за мир на пл. „Независимост” в София. Шест деца, представители на шестте основни вероизповедания запалиха факлите на мира.

Минути по-рано под звучите на „We are the world” /”Ние сме светът”/, изпълнена от детски хор, папа Франциск, придружаван от премиера Бойко Борисов се появи на пл. „Независимост” за централното събитие по време на визитата му у нас – общата молитва за мир. Хитът, написан от Майкъл Джексън и Лайънъл Ричи, е един от най-известните химни в борбата срещу световната бедност в Африка. Песента се появи през 1985 г., изпълнена от най-големите световни звезди.

Президентът Румен Радев, премиерът Бойко Борисов, почти цялото правителство, представители на всички религиозни общности и на дипломатическия корпус са на пл. „Независимост”.

По решение на Светия синод Българската православна църква не участва в събитието.

ЗАЩО БПЦ НЕ УЧАСТВА В СЪБИТИЕТО - ЧЕТЕ В: Патриархът: Уважение да, но не и компромис с вярата

От името на православните християни у нас детски хор изпя акапелно „Дядо, Господи, прости ми…” по текст на Иван Вазов. Втора бе арменската молитва за мир. Трета - еврейската песен "Амин". Последва поздравът за мир на евангелските църкви в България – песента „Молитва за България”. Призив за молитва - езан, отправи и представител на мюсюлманското вероизповедание. От снощи мюсюлманите са в Рамазан.

Господи, направи от мен инструмент на твоя мир, бяха първите молитвени думи на папа Франциск. И продължи: „Учителю, направи не толкова да търся утеха, колкото аз да утешавам”

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай