Варна да влезе в евромаршрута за уикенда

Варна да влезе в евромаршрута за уикенда | StandartNews.com

Варна. "Със своите забележителности, 14 музея и много фестивали Варна трябва да участва в Европейската туристическа мрежа на градовете с подобен фокус", обяви независимият кандидат за кмет на града доц. д-р Христо Бозов.

Пакетна цена за уикенда може да осигури гости по линия на културния или фестивалния туризъм, смята той. Артсъбитието в момента - Международният музикален фестивал „Варненско лято", може да докара много почитатели на класическата музика в града.

Варна разполага със 70 хотела и 5000 места за нощувка, които целогодишно могат да се ползват. Всички по линията – от авиокомпаниите до ресторанти и забележителности, могат да имат полза от развитието на туризма по евромашрут, който ще включва и Варна. Градът е известен като фестивална столица, но и тези прояви могат да се увеличат като разнообразие и форми, смята кандидатът за кмет. Той даде пример с фестивал на светлините, който се провежда в Лил и Гент и привлича много гости от Европа.

Доц. Христо Бозов смята че циркът е чудесна атракция за малки и големи и затова може да се помисли и за фестивал на цирковото изкуство. Това още повече ще приближи Варна към избирането й за културна столица на Европа през 2019 година. Подкрепа за идеите на кандидат-кмета даде поппевицата Десислава Добрева, която е регионален кородинатор на „Нова алтернатива", а е и варненка.

Така зад независимата кандидатура на Бозов застанаха вече 16 партии и над 20 граждански сдружения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай