Туристи ваят сувенири при наши и чужди занаятчии

Туристи ваят сувенири при наши и чужди занаятчии | StandartNews.com

Благоевград. Алея на артистите и занаятчиите в парка на Сандански ще зарадва стотици жители и гости на града в празничния съботен ден. Събитието е част от богатата програма на организаторите на фолклорния фестивал „Пирин Фолк", която стартира във вторник и ще приключи в неделя.

Местни художници, творци и занаятчии ще изложат своите произведения и дърворезби още сутринта. В следобедните часове към тях ще се присъединят творци и занаятчии от Италия, Швеция и Испания. Всички гости и граждани на Сандански ще могат да се насладят не само на хубава музика и танци, но и на направата на сувенири от майсторите. Те ще могат да участват процеса и сами да го измайсторят, след което да си го купят за спомен.

Гости на фестивала от Гърция и Малта ще участват в пъстрото фолклорно дефиле по главната улица „Македония" в неделя. След това ще се изявят на сцената на площад „България". Местните творци споделиха, че се вълнуват изключително за тази предстояща среща, даваща им възможност да се докоснат до културата и произведенията на други народи. Фестивалът „Пирин фолк" и съпътстващите го прояви напълниха курортния град с над 3000 туристи от цялата страна и чужбина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай