Стотици на събора в Крумовградско за 9 май

Стотици на събора в Крумовградско за 9 май | StandartNews.com

71 бели, зелени и червени балона полетяха в небето над крумовградското село Девисилово по повод 71 години от края на Втората световна война и Деня на победата над хитлерофашизма, както и 66-та годишнина от създаването на Обединена Европа. На традиционния събор в навечерието на 9 май се събраха стотици жители от граничния район.Пред паметника на загиналите бойци и офицери под знамето на 10-та пехотна родопска дивизия във войната бяха положени венци и цветя.

„Крумовград и региона заемат своето важно място в пантеона на българската бойна слава. От състава на най-елитните формирования на 10-та пехотна родопска дивизия, по бойните полета загиват 88 бойци, 44 от които са от този край", каза Ани Иванова, председател на Областния съвет на ветераните от войните.

Организатори на събора бяха община Крумовград и кметствата в Малък Девесил, Голям Девесил, Девесилово и Девесилица.

Сред гостите бяха и народните представители Ердинч Хайрула и Салиха Емин, както и областният лидер на ДПС Кърджали инж. Изет Шабан, представители на местните структури на БСП и ГЕРБ.

В богатата програма на събора участваха много певчески и танцови състави от селата Аврен и Малък Девисил, както от Крумовград и Кърджали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай