Старозагорски парк стана зона за безплатен интернет

Старозагорски парк стана зона за безплатен интернет | StandartNews.com

Стара Загора. Старозагорският кмет Живко Тодоров откри официално новата зона с безплатен безжичен интернет, която ще покрива територията на парк „Тракия". „Новата услуга за старозагорци стана факт благодарение на частна фирма, която показа похвална съпричастност към развитието на града", поясни градоначалникът. Безплатната услуга няма да струва и 1 стотинка на общинската хазна.

„Фирмата ни е нова, занимаваме се предимно с развитието на точки за достъп до интернет в селата. Виждаме, че вече няколко години действително общината и кметът променят лицето на града, затова с удоволствие решихме да помогнем", заяви пък собственикът на фирмата дарител Константин Кънчев.

Кметът Тодоров припомни, че подобни зони с безплатна WiFi връзка - в парковете „Пети октомври", „Ал. Стамболийски", „Зеленият клин" и в района на Автогарата също са били създадени благодарение на щедри спомоществователи. Следващите две зелени зони с безплатен Интернет ще бъдат паркът край езеро „Загорка" и станционната градина. Със световната глобална мрежа са свързани безплатно и много от селските читалища в общината.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай