Съветниците от РЗС бойкотираха първата сесия

Съветниците от РЗС бойкотираха първата сесия | StandartNews.com

Нито един от шестимата общински съветници на РЗС в Сандански не присъства на първата тържествена сесия в сряда. Всички те не са уведомени писмено и по надлежния ред. Затова бойкотираха провеждането на церемонията по полагането на клетва. Шестимата местни депутати начело лидера на партията Яне Янев са изпратили заявления до областния управител Бисер Михайлов, в които го уведомяват, че са узнали случайно за сесията и са възпрепятствани да участват в нея.

Предупреждават, че без полагане на клетва от всички общински съветници няма как да се конституира местният парламент и да се вземат легитимни решения. Затова призовават губернатора да отложи церемонията за друга дата, за която да бъдат известени писмено и по надлежния ред.

„Няма проблем да се проведе сесията. Те ще положат клетва на следващото заседания на ОбС", контрира областният управител Бисер Михайлов.

Първото заседание на Общински съвет – Сандански свикано е нелегитимно, защото е свикано в противоречие с чл. 23, ал. 1 на ЗМСМА и общинските съветници не са уведомени писмено по надлежния ред. РЗС като първа политическа сила в община Сандански отказва да става съучастник в незаконно свиканото заседание на Общинския съвет, което първо бе оповестено, че е на 12 ноември, а след това сменено на 11 ноември, без да са уведомени по законоустановения начин общинските съветници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай