Река заля ниви край Петрич

Река заля ниви край Петрич | StandartNews.com

Петрич. Поройните дъждове в нощта срещу неделя са причина за преливането на река Струмешница, която наводни много петрички села. Не са засегнати от водната стихия къщи и хора, но под вода са останали стотици декари земеделска земя.

„За проблеми с придошлите води ни алармираха и много животновъди. Съсипани са им постройки, фуражи. Такава е ситуацията от село Габрене до вливането на реката в река Струма. Ще мине комисия и ще опише щетите. Миналата година пак имаше такъв проблем, дадохме протоколите с нанесените щети, но никой не отпусна пари на потърпевшите", заяви кметът на община Петрич Вельо Илиев.

Наводнени са много оранжерии, а за част от стопаните земеделието е единственият им източник на доходи. Водната стихия е изровила и някои от пътищата, като е отнесла асфалтовата настилка.

„Най-тежко е положението по пътя към село Камена, пращам експерти на оглед, за да решим как да действаме. Няма свлачища в общината. Добрата новина е, че няма откъснати селища, които да бедстват", каза още градоначалникът на Петрич.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай