Променят движението на трамваи в София

Променят движението на трамваи в София | StandartNews.com

София. На 14 и 15 септември ще има временна организация на движение на трамваите по линии с номера 1, 4, 6, 7, 8 и 10. Причината е ремонт на трамвайни стрелки на пл. „Македония" и на пл. „Възраждане", съобщиха от пресцентъра на Столична община.

За двата дни трамваите по линия 1 ще се движат от ж.к. „Иван Вазов" до Съдебната палата – двупосочно, по линия 4 – от кв. „Орландовци" по обичайния си маршрут до пл. „Възраждане", бул. „Ал. Стамболийски" и по маршрута на трамвайна линия 10 – до ж.к. „Западен парк" - двупосочно. Трамваите по линия 6 ще се движат от ж.к. „Обеля 2" до пл. „Възраждане" – двупосочно, по линия 7 – от ж.к. „Борово" до Съдебната палата – двупосочно, по линия 8 – от ж.к. „Люлин" до пл. „Възраждане" – двупосочно. Трамваите по линия 10 ще се движат от кв. „Хладилника" по маршрута си до пл. „Македония" и от бул. „Хр. Ботев" – по маршрута на трамвайна линия 6 до ж.к. „Лозенец" – двупосочно.
Обичайното движение на трамваите ще бъде възстановено на 16 септември.

От Столична община обявиха още, че промянт маршрута на автобусите по линия 87 експериментално от 16 септември. Целта е по-добро транспортно обслужване на първа и втора част на ж.к. „Обеля".
„От автостанция „Илиянци" превозните средства ще се движат по действащия маршрут до кръстовището на бул. „Ломско шосе" и ул. „Обелски път", като оттам ще продължават по бул. „Ломско шосе" до ул. „107", ул. „107", ул. "Илия Георгов", ул. „8", а на връщане по ул. „9", ул. „Акад. Дмитрий Лихачов", ул. „Обелски път", ж.к. „Обеля 1" ", допълват от пресцентъра на СО.

В променения участък от маршрута автобусите ще спират на всички съществуващи спирки. 22 минути в сутрешния върхов период, 45 минути в невърховия период и 28 минути в следобедния върхов период ще бъде интервалът им на движение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай