Преглед на регионалния печат

Преглед на регионалния печат | StandartNews.com

Видин

За началото на археологическото лято във Видин съобщава вестник „Видин". Разкрива се кула №8 на римския град Бонония. Ръководител на разкопките е доц. д-р Здравко Димитров от Националния археологически институт с музей при БАН.

Интервюто в броя е със заместник-кмета Борислава Борисова. Озаглавено е „Продължаваме да работим". В него тя отговаря на въпроси как се снабдяват детските градини и ясли във Видин с храна и каква е нейната стойност. Всички договори са законни, а децата получават качествена храна. Въпреки това, общината е критикувана за скъпа храна от хора, които са я източвали през предишния мандат. На тази тема е и публикацията „Яли, пили и се веселили – общината плащала". В нея подробно е описано как предишният кмет Румен Видов, Кочо Кочев и Милена Миланова са ощетили общинския бюджет с 224 000 лв. Те им били платени за чистене на нерегламентирани сметища, а финансова проверка е установила, че това не е извършвано въобще. Въпреки това, те са си получили парите.

ДСБ във Видин изключи един от лидерите си – Цветан Василев – за действия, несъвместими с партийния устав, започна ремонт на пътя Брегово – Косово, артинсталация плува по Дунав, 17000 българи и 7000 чужденци са посетили историческата крепост „Калето" в Белоградчик от началото на 2014 досега, съобщава още вестник „Видин".

Добрич

Водещата тема на в. "Нова добруджанска трибуна" е от сферата на киното. Вестникът съобщава, че са приключили снимките на първия индийски филм в Добричко. От челно място още медията отразява и визатата на китайска компания в края на миналата седмица в града, като нейният представил заяви пред медиите, че намеренията да се инвестират 150 млн. долара в предприятия за преработка на селскостопанска продукция за износ за Китай. Вестникът още отделя масто и на втория безплатен концерт, който Албена подари на гостите си - на открита сцена в курорта в съботната вечер стотици са се насладили на изпълненията на Руслайн Мъйнов, пише медията.

Другият всекидневник - "Добруджанска трибуна", избира днес да постави акцент върху петъчния протест на медиците от Добрич.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай