Преглед на регионалния печат

Преглед на регионалния печат | StandartNews.com

Видин

„Стига толкова кражби" е уводното заглавие на вестник „Видин" днес. То е от изявление на кмета на града Герго Гергов относно ситуацията в общината. Група граждани обвиняват кмета, че е купувал скъпи храни за детските градини. За децата са купувани само качествени храни, а общината е успявала да изплати всички доставки. Само за една година за стари и нови задължения по това перо са платени над 800 000 лв.

Инттервюто в броя е с Любомир Илиев, секретар на читалище „Цвят". За нас няма лятна ваканция, казва той. През лятото читалището продължава културни занимания и прояви с децата. Защото Видин е един от градовете, в който няма комплекс за работа с децата, както и младежки дом.

На една страница вестникът разказва за тържество в село Киряево, посветено на патрона му – руският офицер Николай Киряев, загинал в бой с турска войска през 1876 година край селото. То започнало от гроба му в Раковишкия манастир и продължило с исторически доклад на кмета на селото Герго Гергов за живота и делото на Киряев.

Областният управител Кръсто Спасов проверил изпълнението на проектите от публичната инвестиционна програма на правителството. Само община Брегово е изпълнила своите два проекта. Видин и Ружинци може да загубят финансирането на проекти за над 4 млн. лв.

В Ново село организират весело лято за децата, пратени за ваканицята при баба и дядо, в село Кутово събраха 2500 лв. за ремонт на местния храм, енорийска вечер организира видинската митрополия, мъж си загуби колата – обявил я за открадната, а полицаите му я открили, паркирана на друго място, съобщава още вестник „Видин".

Добрич

От първата си страница днес в. "Нова добруджанска трибуна" съобщава, че четирима са били спасени от бедстваща яхта край Каварна. Инцидентът станал в понеделник вечерта, когато заради повреда яхтата спряла. Помощ на пътниците в плавателния съд са оказали от "Морска администрация". От челно място още медията информира, че се очаква френският посланик да посети фондация "Ръка за помощ" в Добрич. Целта на визитата е да се запознае с цялостната дейност на Фондацията, която трета поред година получава финансиране от Посолството на Франция, пише
вестникът.

На вътрешна страница четем, че нови две пенсионерки са станали жертва на телефонни измамници и в тази връзка от полицията отново апелират възрастните хора да бъдат внимателни и да не се доверяват на обаждания по телефона от непознати. В броя още четем, че област Добрич е сред първите места в страната по брой на общопрактикуващи лекари по данни на статистическото бюро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай