Преглед на регионалния печат

Преглед на регионалния печат | StandartNews.com

ВИДИН

Два центъра от семеен тип отвориха врати, съобщава вестник „Видин". „Зора" и „Дъга" са изградени със средства от оперативната програма „Регионално развитие". Стойността им е 1,7 млн. лв.

„Д-р Василев - на прокуратурата" разказва за внесената в обвинението жалба от РЗОК срещу ръководството на видинската болница. Причината е измама с лечение на пациент, с която касата била източвана. Виновникът е д-р Василев, доскорошен шеф на лечебното заведение. Касата се заканила да спре приема на болни по една клинична пътека заради измамата, но се оказва, че това не може да стане преди прокуратурата да се произнесе по случая.

За номинация за кмета на община Ново село съобщава още вестникът. Георги Стоенелов е номиниран от телевизия „Европа" за кмет, който е осигурил най-много средства от европейските фондове на глава от населението. През 2013 година в селото са изпълнени 9 проекта за 1,7 млн. лв. и са започнати други 10 на обща стойност 8 млн. лв.

„Видин" разказва подробно и за инициативата на общината във Видин да засади живи елхи в 25 села. В Антимово дръвчето засадил кметът Герго Гергов. Засаждането се превърнало навсякъде в коледен празник за жителите на селата.
Пускат ГКПП Салаш – Ново корито след 7 месеца. За това се договорили областният управител на Видин Кръстьо Спасов и началникът на окръг Зайчар Владан Паунович, четем още в броя.

Във Видинска област от присъединяването на България към ЕС до сега са инвестирани 147 млн. европейски средства, в музея „Кръстата казарма" във Видин е открита изложбата „Мръсните дни, светлите празници", в Белоградчик грейна 10 метрова елха, съобщава още вестник „Видин".

ДОБРИЧ

Водещата тема днес на броя на в. "Нова добруджанска трибуна" е свързана с предстоящите коледно-новогодишни празници. Вестникът съобщава, че в навечерието на празниците възрастни хора от града ще получат хранителни пакети със съдействието на кмета Детелина Николова.

В броя още от челно място четем, че с протест жителите на село Паскалево са си извоювали топла и светла Коледа.На спортна страница вестникът отразява репортажно награждаването на най-добрите спортисти на Добрич. Място на вътрешна страница намира информация за това, че в подразделението на ИАРА в Добрич, вече се приемат заявления за усвояване на квотата за улов на калкан догодина.

БЛАГОЕВГРАД

Експрезидентът на ФК „Пирин" - Благоевград д-р Христо Христов е в ареста в Сандански след среднощен екшън, пише вестник „Струма". Скандалният стоматолог откраднал ТИР от базата на известен санданчанин, подкарал го без шофьорска книжка и се забил в елстълб. След това с мощния камион влязъл в района на бензиностанцията в с. Катунци и спрял на милиметри от колонка за газ.

Дежурният лекар в Спешен център - Благоевград д-р Евтим Тимчев счупи ключица по време на изпълнение на служебните си задължения. Инцидентът с медика стана в сряда след обяд по време на транспортиране на спешен пациент за столичния институт "Пирогов". По първоначална информация на бул. "Септември" в София линейката, превозваща благоевградчанин в тежко състояние - с мозъчен хемотом, е засечена от друг автомобил. При набиване на спирачки от шофьора на линейката д-р Тимчев, който бил до пациента, залитнал и вследствие на удара контузил тежко рамото си. Веднага след настаняването на пациента в "Пирогов" при завръщането на екипа в Благоевград на пострадалия лекар са направени изследвания и е установено, че има счупване. Извикан е по спешност ортопед - травматологът д-р Сатиев за оказване на първа помощ на пострадалия лекар.

Ваня Христова Ангелова от Сандански, майка на две деца - момче и момиче, на 7 и 4 години, от година и половина е разделена със сина си, твърди, че бащата, с когото от 2 г. са разведени, е отвлякъл момчето и живее в Благоевград. Съдът е присъдил родителските права на нея. Депозирала е 15 жалби за отвличане на сина й и за заплаха с убийство, психически и физически тормоз до полиция, прокуратура, Агенцията за закрила на дето, но резултат няма. Ето какво разказа Ваня след среща с прокурор в Районна прокуратура - Сандански по последната й депозирана жалба:
Изненадана съм и притеснена от това, което ми се случи. Вместо да ми помогнат да си върна сина или да ми разрешат да го видя, прокурор Иван Калоянов ми заявява, че има жалба срещу мен, и ако не представя екпертиза,че бившият ми съпруг е психичноболен или алкохолик, ще повдигнат обвинение срещу мен. Прокурорът ми показа папка с жалби и писма, писани срещу мен от бившия ми съпруг, разказва тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай