Поправителен изпит отложи дело за убийство

Поправителен изпит отложи дело за убийство | StandartNews.com

Велико Търновo. Студенти, скъсани на изпит и изпратени на поправитилен, станаха причина за отлагане на делото срещу полицая от Ловеч Иво Маринов. Той е обвинен в убийството на 25-годишната Ивелина Славчева и за опит за убийство на Александър Колев, който е бил с компанията в нощта на убийството. Във великотърновския Апелативен съд трябваше да бъде представена съдебно-психиатрична експертиза, но вещото лице ангажирано за тази цел не се яви. Оказа се, че вещото лице е и преподавател на студенти, чийто поправителен изпит съвпадал с делото за убийството.

Експертът изпратил предварително писмо да съда, че е служебно ангажиран.

Процесът беше отложен за 15-и септември. Ивелина Славчева бе убита на 15-и септември 2012-а година пред дискотека в град Ловеч. За умишленото убийство, извършено с особена жестокост и последвано от опит за убийство за прикриване на престъплението, Маринов беше осъден на 30 години затвор при строг режим. Полицаят трябва да плати и 400 000 лева обезщетение на родителите на убитата и 10 000 лева на оцелелия Александър Колев.

Делото във Великотърновският апелативен съд е образувано по жалба на защитата на Маринов, в която се настоява присъдата от Ловешкия окръжен съд да бъде отменена, а извършеното деяние да се преквалифицира. Адвокатите искат и наказанието бъде намалено под 10 години лишаване от свобода и освен това да бъде снижен размерът на присъденото обезщетение. Магистратите трябваше да установят въз основа на експертизата дали Иво Маринов е в състояние да участва пълноценно в процеса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай