Певческа група от Силистра взе златен медал от Световния шампионат по фолклор

Певческа група от Силистра взе златен медал от Световния шампионат по фолклор  | StandartNews.com

Солистката на фолклорна група „Добруджа" Руска Димова с награда от феста

Фолклорна група „Добруджа" при читалище „Доростол – 1870" в Силистра се завърна със златен медал от V-ия Световен шампионат по фолклор, който тече в момента на сцените на Южното ни Черноморие. Силистренските певци са се състезавали с фолклористи от 20 страни, между които Русия, САЩ, Китай, Индонезия, Иран, съобщиха от читалищната управа.

Световният шампионат по фолклор се организира под егидата на Европейската асоциация на фолклорните фестивали, в чийто календар са включени 110 феста , провеждани в 24 страни от Стария континент.

Надпяването у нас, което се провежда на откритите сцени в Бургас, Несебър, Обзор, Поморие, Слънчев бряг и Свети Влас, донесе успех и на солистката на група „Добруджа" Руска Димова, която бе отличена с индивидуална награда. Кионцертът на добруджанските фолклористи е бил излъчен пряко от световната интернет платформа „Euro Folk TV".

Още три европейски сателитни канали следят и предават шампионата в България, който ще продължи до края на август, обясниха наградените силиистренски певци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай