Пауни и фазани радват жители и гости на Сандански

Пауни и фазани радват жители и гости на Сандански | StandartNews.com

15 пауна и двойка фазани бяха пуснати в неделя привечер в специална метална конструкция в парк „Свети Врач" в Сандански. Екзотичните птици бяха доставени от ферма в Бургас. Кметът на общината Кирил Котев и екипът му наблюдаваха настаняването на птиците в техния нов дом.

Най-сетне се възроди миналото, когато в зеления оазис на града е имало представители на фауната – не само пауни и фазани, но и сърни. Животинският свят в клетката ще нарасне с още една двойка фазани. Желанието на ръководството на общината е паркът да продължава да се обогатява с нова флора и фауна и в скоро време в него да има сърни и елени, както преди 30 години.

Само преди два месеца езерото в парковата зона се сдоби с нови пернати обитатели. Във водоема бяха пуснати две двойки екзотични птици – дървесна патица и египетска каролинка. Те правят компания на белите лебеди и патиците. Новата атракция със сигурност ще привлече още повече посетители и туристи в курорта. Местните хора също са доволни, че ще могат да се любуват на красивите птици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай