Общински съветник учреди стипендия за отличници

Общински съветник учреди стипендия за отличници | StandartNews.com

Соцлидерът Георги Кирилов ще подпомага деца от математическата гимназия, чийто възпитаник е той
Общински съветник от Силистра учреди стипендия за отличници. Георги Кирилов, който е и лидер на областната организация на БСП в крайдунавския град, обяви че ще дарява част от възнаграждението, което получава за работата си в общинския съвет на деца от социално слаби семейства, които имат висок успех в училище.

Стипендианти на Кирилов ще са ученици от ПМГ „Свети Климент Охридски" в Силистра, чийто възпитаник е и той. Тази учебна година дарителският фонд ,основан от общинаря, ще бъде попълнен с 1000 лева, които вече са приведени по сметката на училището, съобщи директорът на гимназията Анелия Невска. По волята на дарителя специална комисия от училището е определила първите двама стипендианти. Това са деветокласниците Велислава Радева и Марин Антонов, които ще получават по 50 лева на месец.

„Считам, че общинският съветник е избран да служи на гражданите – доброволно и безвъзмездно. Възнаграждението, което получавам ще дарявам в полза на обществена кауза. Аз самият съм баща на 3 деца и знам колко средства са необходими за нормалното им отглеждане", обясни Кирилов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай