Областен дарява идалго

Областен дарява идалго | StandartNews.com

Монтана. Областният управител на Монтана Ивайло Петров ще посрещне своя наследник със статуетка на идалгото Дон Кихот. Той самият я показа на журналистите, които покани за прощаване. На срещата отчете и мандата си, който е продължил 3 години и 10 месеца.

Много проблеми е решил губернаторът, но оставя и недовършени дела. За най-голямо свое постижение счита пълната промяна на сградата на администрацията, която е сварил опасна за движението заради падащи облицовъчни камъни. Успял е да осигури 600 000 лв. и за две лета да облече сградата в нова премяна – леки изкуствени плоскости. Успял е и да намали разходите за отопление чрез инсталиране на локално парно. Губернаторът е сложил ред в собствеността – издал е актове за много държавни сгради, които не са имали документи до тогава.

Сред недовършените дела Ивайло Петров слага филиала на русенския университет „Ангел Кънчев", който се очаква да отвори врати през тази есен. Документите отлежават в агенцията по акредитация.

Ивайло Петров счита, че пътят през Петрохан ще бъде довършен. Въпросът не е в парите, а в работата на пътната фирма, спечелила обществената поръчка. Държавата и е платила за извършените досега работи, обясни той.


Губернаторът е изпълнил и последното си задължение – да изземе държавните имоти от партиите, които вече не са парламентарни сили. Това е направил с клуба на ДСБ в Лом и на НДСВ в Бойчиновци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай