Назначиха служебна защита на варненския кмет Иван Портних

Назначиха служебна защита на варненския кмет Иван Портних | StandartNews.com

Варна. Служебен защитник назначи Варненският районен съд на кмета на Варна Иван Портних по делото за клевета, заведено срещу него от бившия депутат от ГЕРБ Павел Димитров. Това стана,  след като магистратите не можаха да дадат ход на процеса поради неявяване на единия от адвокатите на градоначалника, а както се разбра, другият е поискал отвод. Ищецът Павел Димитров, който като адвокат сам пледира в съдебната зала, поиска назначаването на служебна защита на ответника, за да се спре протакането на делото. То вече се отлага за трети път и е насрочено за 24 април.

 

Поводът за процеса е интервю във вестник по време на предизборната кампания, в което градоначалникът казва по адрес на бившия си съпартиец: „Той няма избор, все пак бизнесът му зависи от това кой ще е кмет. От бъдещия градоначалник зависи дали г-н Димитров ще запази местата за продажба на сладолед, пуканки и царевица, които има из града. Очевидно не може да разчита на мен, затова и е намерил цената, която да плати за търговския си комфорт при опонента ми".

 

Делото беше заведено дни преди балотажа на местните избори между Иван Портних и Христо Бозов. След тях Павел Димитров напусна ГЕРБ и стана един от учредителите на БАСТА. Димитров е бивш областен председател на ГЕРБ, като на този пост беше наследен от Портних. Бившият депутат иска да бъде призован като свидетел и журналистът, който е направил въпросното интервю в местната притурка на централно издание. Неговият иск за неимуществени вреди е символичен - 1 лев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай