Над 150 работодатели обсъдиха проблемите на заетостта

Над 150 работодатели обсъдиха проблемите на заетостта | StandartNews.com

Над 150 работодатели от област Кърджали, кметове, синдикалисти и социални партньори участваха във форум за представяне на националния план за действие по заетостта за 2016 г.

В работната среща се включи и изпълнителният директор на Агенцията Валентина Георгиева, която посочи, че ОРРЧР е сред най-успешните оперативни програми и досега по постигнати резултати и усвоени средства - над 2 млрда лева.
На форума бе отчетена тревожната демографска картина в област Кърджали, заради силната миграционна вълна и растящия дисбаланс между търсенето и предлагането на трудовия пазар, който може да бъде преодолян със съвместните усилия на държавата и работодателите.

Срещата бе организирана в партньорство с дирекциите „Бюро по труда" в област Кърджали, присъства и областният управител Илия Илиев.

„Искаме бизнесът да се възползва в максимална степен от възможностите, които предлагат европейските фондове през новия програмен период, и да улесним фирмите при кандидатстване с европроекти. Целта ни е икономически растеж, по-добра среда за бизнес и по-достъпен пазар на труда", изтъкна народният представител Цвета Караянчева, по чиято инициатива се състоя срещата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай