Младежи изтърбушиха кошове с боклуци на пазара в Сандански

Младежи изтърбушиха кошове с боклуци на пазара в Сандански | StandartNews.com

Току-що монтираните видеокамери заснеха в края на миналата седмица как група младежи вилнеят и рушат в района на новия пазар в Сандански. На кадрите се вижда как 2 момичета и 4 момчета започват да обръщат пейки. Това занимание обаче им се струва скучно и всички се втурват да обръщат бетонните кошове и да разхвърлят отпадъци, където им видят очите. Само случайното преминаване на мъж от квартала спира вандалската проява на младежите, които хукват да бягат в тъмнината. След тях остават обърнатите кошове, разхвърляните боклуци, зарязаните по средата на улицата пейки.

Кметът на общината Андон Тотев изрази възмущението и изненадата си, че млади хора, включително и момичета, не пазят общинското имущество и не зачитат никакви правила, а са способни на такава агресия, немарливост и нехайство. Градоначалникът призова гражданите и младежите не само да пазят и да милеят за Сандански, но и да дават пример за това какво значи да си цивилизован и отговорен гражданин.

„Надявам се, че разпространяването на видеото и снимките от камерите може да послужи не само за разпознаване на младежите, но и като урок за хората, които не могат и не искат да живеят в една по-красива и приветлива градска и околна среда, сподели Тотев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай