Лед скова Монтанско, 12 000 без ток

Лед скова Монтанско, 12 000 без ток | StandartNews.com

Лед скова Монтанско. Екипи на службата за пожарна безопасност и защита на населението отстраняват паднали клони и дървета по улиците на града и по пътищата към Берковица и Петрохан, съобщиха от областната дирекция на МВР.

Заради паднали електрически стълбове и скъсани от натежалия по тях лед 9 села останаха без ток. Общо 12 000 души изкараха близо 20 часа без електричество в домовете си.

В сила остана и бедственото положение в Медковец. През целия ден в четвъртък тротоари и пространства около обществени сгради бяха сковани от лед. Движението по улиците е невъзможно, сподели кметът Венцислав Евгениев. По тази причина училището за втори ден остана затворено. Прекъснати са транспортните връзки със селата. Въпреки минусовите температури и ледения дъжд, бедстващи хора няма, изтъкна кметът.

Паднали обледенени дървета затвориха за кратко и движението по пет улици в Монтана. Дърво се стовари и върху детска площадка, открита за Коледа. Тя е изградена със средства от общинския бюджет и дарение на Ротари-клуба в града.

Републиканските пътища в област Монтана са опесъчени и проходими, съобщиха от областното пътно управление. И по тях са били отстранени 10 паднали дървета и много клони.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай