Катастрофа затвори Кресненското дефиле

Здравният министър се притече на помощ

Катастрофа затвори Кресненското дефиле | StandartNews.com

Благоевград. Здравният министър проф. Николай Петров помогна със съвети на медици при приемането на ранените в катастрофата край Кресна, съобщи информационният сайт struma.bg. Той тъкмо пристигнал на неофициална визита в Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград, когато пристигнали линейките с пострадалите в тежкото ПТП.

"Министърът е участвал активно при приемането на пациентите. Той е отличен специалист и е бил полезен на колегите в тази ситуация. Приети са шестима възрастни и едно дете, което няма сериозни травми. Най-тежко е състоянието на жена, която е с комоцио и фрактура на черепа, настанена е за лечение в хирургично отделение", сподели зам.-шефът на държавната болница д-р Александър Костов. Има опасност за живота й.

Сигнал за катастрофата е подаден в 12,36 часа. Тя е станала в района на Кресненското дефиле. Три автомобила се сблъскали близо до базата на рафтинг клуб. Заради удара движението бе отклонено по обходен маршрут.

30-годишният М.В. от град Брезник шофирал „Фолксваген Голф" по пътя от Кресна към Симитли. Предприел изпреварваане, возилото навлязло в насрещното платно и се забило в идващия „Фолксваген Голф", управляван от 32-годишния петричанин Е.Г.

При жестокия удар колата, която пътувала към Симитли се завъртяла и се блъснала в пътуващото зад нея „Мицубиши. Пострадали са возещите се в двата фолксвагена – шофьорът на първия М.В., 25-годишната му съпруга М.В. и 3-годишното им дете, водачът на другия голф Е.Г., както и спътниците му – 23-годишният М.К. и 38-годишният столичанин В.С. Никой в мицубишито не е ранен. Всички са транспортирани в МБАЛ-Благоевград.

В събота проф. Николай Петров решил да съчетае гостуването си в Благоевград при близки на съпругата си, като посети и разгледа здравното заведение в областния център. Той минал през Спешно-приемно отделение, а след това отишъл в хирургия и реанимация. Заедно с лекарите минал на визитация и се поинтересувал за състоянието на пациентите.

"Веднага му направи впечатление, че болницата е разположена върху огромна площ и това генерира сериозни разходи по поддръжката. Уверихме го, че ще газифицираме сградите, за да намалим харчовете за отопление. Нямаше никакви забележки към условията за работа и лечение в разгледаните от него отделения", каза още д-р Костов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай