Две от тризначките плащат 5000 лв. на Нико Тупарев

Две от тризначките плащат 5000 лв. на Нико Тупарев | StandartNews.com

5000 лева трябва да платят две от тризначките Вяра, Надежда и Любов от Благоевград на столичния продуцент Нико Тупарев. Те го оклеветили в ефира на национална телевизия. Добрата новина за двете сестри е, че могат да обжалват решението на районния съд пред окръжните магистрати.

На 21 септември 2014 година младите жени дали телевизионно интервю, в което отправили неверни и клеветнически твърдения, че продуцентът е част от престъпна схема и искал да ги направи проститутки. След тези обвинения Тупарев се почувствал засегнат, изпитал силен психически стрес и негативни емоции. Всичко това се отразило и върху авторитета му на телевизионен продуцент и се наложило да обяснява на кандидатите за участници в неговите предавания, както и на бизнес партньорите си, че не е престъпник и не се занимава със сводничество. След всичко това Тупарев завел съдебно дело срещу благоевградските тризначки с иск за 20 000 лева.

По време на съдебния процес Вяра, Надежда и Любов заявили, че интервюто с тях е манипулирано, но не представили доказателства за това. Магистратите приеха иска на Тупарев за основателен, но не за цялата предявена сума, а за 5000 лева. Парите трябва солидарно да заплатят Вяра и Надежда, а искът срещу Любов е отхвърлен. Двете ще трябва да изплатят и направените по делото разноски и възнаграждения на ангажираните вещи лица, се сочи още в съдебното решение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай