Добрич тества детските градини за работа с делегиран бюджет

Добрич тества детските градини за работа с делегиран бюджет | StandartNews.com

Община град Добрич подготвя разчетите и проекта за бюджет за следващата година, като ще тества целодневните детски градини за работа с делегиран бюджет. Това съобщи зам.-кметът по финанси Елка Димова. Тя обясни, че по Закона за публични финанси забавачките имат право да бъдат второстепенни разпоредители с бюджетни средства, но добави, че все още самата община няма такава готовност.

"Решихме през 2016 г. да дадем възможност на директорите на детски градини да работят в условията на делегиран бюджет, като това ще е и своеобразен тест за самите ръководители на детските градини дали са добри мениджъри. В края на следващата година ще преценим и анализираме резултатите и ще можем да кажем дали през 2017 г. детските градини ще минат на делегиран бюджет" - поясни Димова. Дни преди Коледа финансист номер едно в кметството заяви, че коледни бонуси за общинската администрация няма да има. На всички служители ще бъде направена атестация и тогава ще се прецени, но това ще е през януари, коментира Димова.

Все пак на бонус към заплатата ще се радват за празника служители на общински фирми, които имат реализирана икономия от фонд работна заплата, добави тя и посочи, че остатъци има в социалните дейности, в детските градини и някои предприятия на общината. Бонусите, които те ще получат са в размер от 30 до 60 на сто от заплатите, според направените икономии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай