Благоевградският театър с отворени врати за малки и големи

Благоевградският театър с отворени врати за малки и големи | StandartNews.com

Драматичен театър „Никола Вапцаров" в Благоевград се присъединява към европейската инициатива „Нощ на театрите", която ще се проведе тази събота. През целия ден благоевградчани ще имат възможността да посетят Храма на Мелпомена. Екипът на театъра е подготвил богата програма, която не пропуска и детската аудитория.

Театрално ателие „Малка нощ" отваря врати в 10,30 часа, децата ще са творци, ще изберат дали да са част от постановъчния екип, или от актьорския. Сцената е построена във фоайето на голяма сцена – ще изработят декорите, костюмите, ще учат текст и ще репетират, а след това започва представлението. Музикалната приказка „Принцесата и свинарят" е в 11:30 ч., тя е поздрав към децата и е в чест на Деня на християнското семейство. По традиция студентите от 4-ти курс „Актьорско майсторство" на Югозападен университет „Неофит Рилски", представят дипломните си спектакли в „нощ на театрите". Тази година последният клас на покойния Венцеслав Кисьов излиза на камерна сцена с „Кастинг" от Александър Галин в 17:00 ч.

На сцената в 19:00ч. отново ще е „Женско царство". Едно представление, което зрителят може да тълкува по много начини, а финалът, по думите на режисьора, е предупреждение – смехът е задължителен.

Комедията на Стефан Костов радва Благоевград вече втори месец, успехът на спектакъла е огромен, а това ще е първото му съботно представление, провокирано от големия зрителски интерес.

Инициативата ще приключи с черната комедия „Умирай лесно!?" от Мате Матишич. Актьорите Игор Дамянов и Иван Тодоров ще разкажат как се умира лесно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай