30 нови СИК в община Кърджали

30 нови СИК в община Кърджали  | StandartNews.com

11 секции за гласуване на избиратели с увредено зрение или затруднения в предвижването са определени от Общинската избирателна комисия в Кърджали.В деня на вота гражданите с двигателни проблеми могат да направят и заявка за помощ на специален телефон в Клуба на инвалида,от където ще изпратят специално оборудван микробус.

„На територията на община Кърджали са разкрити 171 секциите.Две от тях ще бъдат в МБОЛ"Д-р Атанас Дафовски" и Държавната психиатрична болница в Кърджали", съобщи Даниела Петрова, председателна ОИК. Две секции са подвижни, едната е в града, а другата в село Костино. От Комисията вече са извършили проверка на СИК по места и на този етап няма проблем, за четири има подадени заявления за промяна в адреса им.

Заради новите изисквания в Изборния кодекс на територията на общината се разкриват 30 нови секции. На 25 октомври ще се гласува за 94 кметства, с 48 повече от вота през 2011 г.Броят на избирателите, имащи право да гласуват за кметове и общински съветници, е 63 239.За националния референдум техният брой е 99 246.

В община Кърджали ще могат да избират между петима кандидати за кмет на община Кърджали, 14 листи за общински съветници и 94 претенденти за кметове на кметства.

На 17 октомври ще се проведе обучение на членовете на СИК за работа с изборната документация и организацията на деня на вота.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай