Жабешкото отдавна се брои за мощен афродизиак

Най-ексцентричните храни по света изкушават търсачите на силни кулинарни усещания

Жабешкото отдавна се брои за мощен афродизиак | StandartNews.com

ООН неотдавна подкани хората да започнат да замезват с буболечки, тъй като били пълни с протеини и фибри. Причината - хранителният свят се стеснява, а човеците се увеличават и съответно расте потреблението на месо. Подобна "диета" би предотвратила предвиждания недостиг през следващите 50 години. И ако за международната организация това е новост в менюто, то за някои страни подобни деликатеси отдавна са всекидневие. От хрупкави пържени паяци до застрашен вид лемури на скара - това са най-ексцентричните храни, консумирани на петте континента, твърди economy.bg.

В Перу вярват, че освен мощен афродизиак, жабешкото е и изключително полезно. В Лима има над 200 ресторанта, които предлагат жабешки мръвки, информира Business insider. Месото на земноводното изключително наподобява добре познатото пилешко. В Боливия агнешките главички се консумират толкова активно, колкото и у нас, но там са на особена почит. Повечето европейски държави ограничават консумацията на вътрешности на животни, както и на остатъчни меса от масово популярните продукти. В Боливия обаче агнешката супа е традиционно национално ястие.

В Брега на слоновата кост

котката е изключително поръчван деликатес

въпреки че не е най-предпочитаният домашен любимец. В Африка и някои части на Азия мяукащият екземпляр е традиционно ястие на масата. В Никарагуа супата от костенурки се предлага на цена от 2 долара в ресторант, а на пазара можеш да си купиш почти килограм сурово месо за малко над един долар. В Индонезия, в провинция Джокякарта, има ресторант, който предлага бургер от кобра. На едро месото на влечугите върви на парче и се продава около долар. Във Виетнам, както в и много източноазиатски държави, кучешкото е широко разпространено. Друга популярна храна по тези места са

печените плъхове на жар

Едно от най-изтънчените ястия на остров Мадагаскар е печен лемур. Въпреки някои застрашени видове, бракониерите все още посягат на дивата природа и ловят изчезващите животни, за да ги предлагат в луксозни ресторанти.

В Камбоджа по автобусните спирки 10 големи паяка от рода на тарантулите се харчат в хрупкав препечен вид за по 2 долара. В Колумбия супата от мравки е национален хит, а вече набира популярност и по света, тъй като насекомите са пълни с протеини и фибри - точно колкото свинското месо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай