Ултразвук вае талията

Сеансът трае 40 минути, обиколките се топят за 2 месеца

Ултразвук вае талията | StandartNews.com

София. Традиционно новогодишната трапеза ни "подарява" няколко килца. След като хапнахме сармички, баница и мезенца е време да влезем отново във форма. Нова технология, основана върху естествените процеси в тялото, идва на помощ в борбата с досадните тлъстинки след празниците. Комбинацията от ултразвук и стимулиране на мускулите атакува паласките, целулита и коремчето. Специалният апарат е създаден през 2004 г. в Израел и вече жъне успехи в над 50 държави в цял свят включително и в България.

Процедурите за стопяване на мазнините могат да се прилагат върху различни зони на тялото - корем, бедра и дупе, ръце и дори при двойна брадичка. Най-добри и видими резултати обаче се постигат в областта на корема и паласките, тъй като там се намират всички органи, които отговарят за обмяната на веществата. Чрез специален ултразвуков апликатор се прави диагностика на мастния слой, с цел да се прецени каква е плътността, дълбочината и дебелината му. След това апаратът изчислява каква дължина на вълната да бъде изпратена до мастните клетки, за да бъде разградено мастно съдържимото. То попада в кръвта и лимфите през клетъчната мембрана и се изхвърля чрез черния дроб и бъбреците. За да се създаде контакт между ултразвуковия апликатор и кожата, се нанася специален гел. Уредът има две програми на въздействие - "А" и "Б". Програма "А" работи на ниво дерма - втория слой на кожата и там разположените мазнини, а програма "Б" работи на ниво хиподерма - дълбокия слой на кожата, без да достига до вътрешните органи. Върху зоната, която ще бъде третирана, се поставят и 4 електрода, които по време на процедурата

правят пасивна гимнастика на мускулите

чрез нискочестотен интерферентен ток. По този начин се предотвратява отпускане на кожата, след като се елиминира мастносъдържимото. Цялата процедура продължава около 40 минути. Когато се обработва зоната на корема, времето се разпределя по следния начин - по 15 минути за лявата и дясната страна и 10 минути за централната част. От ултразвуковия апликатор може да се усеща лека топлина. Това се дължи на факта, че вълната предизвиква т. нар. трептене на клетките - те започват да се трият една в друга и именно това триене води до усещането за топлина. Желателно е след самата процедура клиентът да повиши физическата си активност за 20-30 мин, за да може мазнината, която е достигнала до черния дроб, да бъде изразходена под формата на енергия. Пиенето на течности е другото важно условие, тъй като освен мазнина по време на процедурата се отделят и лимфни сокове, които трябва да бъдат изхвърлени чрез урината. Пиенето на твърд алкохол не е желателно, защото тялото ще приеме алкохола като налична енергия и ще изразходва него, а не разградените мазнини. Колко точно ще са стопените сантиметри от талията е строго индивидуално, но обикновено след първата процедура клиентите се сбогуват с 1-2 см. Рекордът за България до този момент принадлежи на мъж, който

за 10 процедури се е отървал от 17 см

Именно при силния пол се наблюдават и по-добрите резултати, тъй като при тях обмяната на веществата е по-активна. Резултат от процедурите обаче няма да видите на кантара. Новата технология намалява обиколки, но не и килограми, по простата причина, че мазнината не тежи. При отслабване се сваля мускулна маса и телесни течности. Освобождаването от мазнините става едва след около 2 месеца от започване на сеансите. Препоръчително е процедури да се правят през най-малко 48 часа, за да не се натоварват прекалено органите. Няма ограничения за броя им, но е хубаво след серия от 10 поредни да се направи почивка за 2-3 седмици.
Методът е абсолютно безболезнен и безвреден и няма никакви странични ефекти. Противопоказен е единствено при бременни жени и хора с онкологични заболявания в активна фаза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай