Любо подарява Дубай на Братоеви

Федерацията готова да дели 40:60 с играчите

Любо подарява Дубай на Братоеви | StandartNews.com

Една седмица в суперлуксозен хотел в Дубай ще се глезят разпределителя на националният ни отбор по волейбол Георги Братоев и възлюбената му Пламена след сватбата. Тържеството е тази събота, 27 юли, в комплекс "Макси" в столицата. Почивката в ОАЕ е подарък от Любо Ганев. "Избрал съм хубаво място, ще им хареса и дано изкарат хубаво", коментира вицепрезидентът на федерацията специално за "Стандарт".

Х-л. "Атлантис", за където са резервациите на бъдещото семейство, разполага с 800 м плажна ивица и зашеметяваща гледка към Арабския залив.

Ваучер за почивка на същото място ще получи и близнакът на Георги - Вальо Братоев. "Не знам дали ще ги ползват по едно и също време, но на него имам да му давам от един бас, който загубих още на олимпиадата в Лондон", каза още Любо.

Ганев говори и за разпределението на премиите, които националите си извоюваха с четвъртото място в Световната лига. Както е известно нашите си заработиха 300 000 долара от Световната федерация и още 200 000 лв. от КТБ. "Парите от Лигата са изцяло за играчите, които ще решат как да си ги поделят", обясни той. Бонусът от FIVB ще бъде поделен между отбора и федерацията. Първоначалните разговори са били за 60:40 в полза на състезателите. "Предстои обсъждане, всякакви варианти са възможни. Не е изключено да дадем 70:30 или 80:20 в полза на отбора. Оценката ни за представянето им е отлична", коментира Ганев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай