500 китайчета показват бойни изкуства под Царевец

500 китайчета показват бойни изкуства под Царевец | StandartNews.com

Велико Търново. Азиатски танцови и бойни изкуства ще покажат 500 китайчета, които ще гостуват в старата столица за грандиозен концерт. Заместник министърът на нематериалното културно наследство на Китай Хуан Цян е на двудневно посещение във В. Търново, заедно с делегация от Китайския културен център в Москва. Те са обсъдили с кмета Даниел Панов, възможностите старата столица да домакинства на китайския фестивал през 2014 г. Най-вероятно азиатците ще ползват новата сцена на Летния театър, каза кметът Даниел Панов.

Фестивалът се организира от 10 години в различни държави. Досега младите артисти са представяли своето изкуство във Виена, Будапеща, Москва, Малдивите и Сидни. На изключителен успех китайският национален ансамбъл се радва в Ню Йорк, където изнася концерти през година. Целият му състав наброява над 1000 млади певци, танцьори и спортисти.

Провеждането на фестивала във Велико Търново ще бъде в подкрепа на кандидатурата ни за Европейска столица на културата през 2019 г. Предвижда се да бъде изработен специален видеоклип, който ще рекламира събитието и града ни по всички медии в Китай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай