Волейболистките изпуснаха Германия

Волейболистките  изпуснаха Германия | StandartNews.com

Българските волейболистки изпуснаха сигурна победа над Германия на старта на Европейските игри в Баку. След като поведоха с 2:1 (-22, 24, 10) гейма и си осигуриха 3 мачбола нашите паднаха с 2(cat) (-26, 10). Мачът се игра в Кристалния дворец и бе гледан наживо от председателя на БОК Стефка Костадинова, генсека на комитета Белчо Горанов, Любо Ганев и ректора на НСА Пенчо Гешев. Въпреки, че нашите са 21-и в света, а германките 9-и разлика в играта нямаше. Селекционерът Драган Нешич започна с Елица Василева - Гергана Димитрова,


Лора Китипова - Емилия Николова, Нася Димитрова - Христина Русева. Мария Филипова и Жана Тодорова се редуваха на поста либеро при сервис и защита. Най-резултатна от българките бе Елица Василева с 31 т (3 аса, 2 блокади, 53 % в нападение). За Германия най-добра бе Марен Бринкер - 23 т (2 аса, 1 блокада, 48 % в атака). Изненадващо сериозна подкрепа за германките оказаха част от феновете от Азербайджан.

"В четвъртия гейм пропуснахме шансовете си и това ни повлия психически, за да спечелим мача, коментира Елица Василева. Според треньора на нашите Драган Нешич решаващо за обрата в четвъртия гейм е била неумението на нашите да противодействат на играта на Козу. "Използвах днес момичета, които имат по-малко опит, но се надявам и те и аз да се поучим от грешките, които допуснахме днес. Тази точка която спечелихме днес може да ни е много важна за подреждането в групата. Имаме нужда да си анализираме грешките, а да се караме няма смисъл. Сигурен съм, че ще продължим в следващата фаза"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай