Владо Николов с награда от галата в Рим

Владо Николов с награда от галата в Рим | StandartNews.com

Поредно признание, този път в Рим получи дългогодишният капитан на националния отбор по волейбол на България Владимир Николов. Той получи наградата за цялостната си кариера по време на традиционната гала вечер на Европейската конфедерация (ЦЕВ), която се проведе в Рим снощи.

"Владимир, лъвското сърце. Човекът, който никога не се предава. Играчът, треньорът и учителят. Модел за подражание за младите хора", се чете в статията за Влано на официалния сайт на ЦЕВ.

При жените за цялостна кариера бе отличена Антонела Дел Коре, която за последно игра за руски Динамо (Казан). На официалната церемония бе отличен и най-добрия млад състезател за 2015 г. - словенецa Тине Урнаут. Турската волейболистка Гьозде Кирдар бе наградена за отборен играч на годината. Най-зрелищна състезателка е германката Маргарета Козух, а при мъжете, без никакво съмнение, този приз отиде при френския ас Ървин Нгапет. За волейболните посланици за миналия сезон бяха определени италианката Франческа Пичинини и Сергей Тетюхин (Рус).


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай