Владимир Кузюткин: Когато има доверие, с жени се работи лесно

Владимир Кузюткин: Когато има доверие, с жени се работи лесно | StandartNews.com

"Когато имат доверие на треньора, с жените се работи много по-лесно, отколкото с мъжете. Представителите на силния пол са и значително по-инатливи", разкри рецептата на добрата си работа с националния ни волейболен тим селекционерът Владимир Кузюткин.

Треньорът на дамите ни обяви, че най-важното пред състава е доброто представяне на предстоящото световно първенство. "Затова имахме два състава, които участваха на силни турнири. Не сме направили още много, но главното, което постигнахме, е, че отборът започна да вярва във възможностите си. Вече знаем, че можем да се борим с отбори на едно много силно ниво. За нас са по-важни тези победи, които тепърва ни предстоят, отколкото тези, които постигнахме в последно време", заяви руският специалист пред медиите. През юли националките ни спечелиха престижния турнир за купа "Борис Елцин", а след това продължиха доброто си представяне в световното Гран при, където записаха шест поредни победи.

Разпределителят Диана Ненова разкри, че руснакът е успял да им вдъхне вяра в собствените възможности дотолкова, че вече искат максимума на всяка цена. "Треньорът е преди всичко психолог и по това се различават добрите от не толкова добрите специалисти", добави половинката на боксьора Тервел Пулев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай