Във волейбола отричат за смяна на треньора

Във волейбола отричат за смяна на треньора | StandartNews.com

Треньорска смяна в мъжкия национален отбор по волейбол изобщо не стои на дневен ред. Това обяви вицепрезидентът на федерацията ни Любо Ганев. Тежката загуба с 0:3 в първия мач със Сърбия от Световната лига обаче засили слуховете, че в тима има напрежение и то може да рефлектира върху Камило Плачи. От изказванията на момчетата изобщо не лъхаше оптимизъм.

"Както тренираме, така и играем. Личи си, че нещо куца", отсече Теодор Салпаров, въпреки че нарече "абсурд" вероятността волейболистите да бойкотират италианския селекционер. "Има някаква потиснатост, която пречи на състезателите да играят по начина, по който могат. Кой и как я създава - не мога да кажа", заяви Георги Братоев. Капитанът Тодор Алексиев пък оправда негативните резултати така: "Може би трябва да загубим няколко мача, за да разберете вие (журналистите) и цяла България, че не сме машини и че имаме право и ние да губим".

"Аз поемам отговорността за този грозен мач. Ако ще стреляте, стреляйте по мен. Повярвайте, не мисля дали ще остана, или ще си ходя, а как отборът да играе по-добре. Мога да се закълна в децата си", сподели Плачи, който изглеждаше видимо загрижен. Но все пак каза нещо за своята потиснатост. "Правилният подход е - не мисля за проблема, а за неговото решаване. Ако по този начин не успея, следва търпение. На 20 години да бъдеш депресиран е тъжно".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай