Тотален крах на националите в Полша

Тотален крах на националите в Полша | StandartNews.com

Пета поредна загуба за нашите, Гибона млъкна, нулева година във волейбола

Пета поредна загуба записа на Световното първенство волейболният ни национален тим и така подпечати гръмкия си провал в Полша. След като паднахме последователно от Русия, Бразилия и Германия, дойде кошмарният двубой с Куба, в който младоците на Мондиала ни зашлевиха с 0:3, а вчера Финландия ни разгроми отново с 0:3. Тимът ни повтаря най-лошото си класиране на световни първенства от 2002 г. в Аржентина. Тогава сме 13 в подреждането. Волейболистите ни не успяха да спечелят нито една точка във втората групова фаза на турнира и ще заемат между 13-а и 15-а позиция.

"Лъвовете" напускат плачевно надпреварата в Полша. Крахът е тотален и е смешно като се има предвид, че някои имаха надежда да сме в топ 3. Играчите ни бяха трагични в последните си три двубоя, допускаха страшно много непредизвикани грешки. Срещу Куба нашите регистрираха 17 грешки от сервис, а срещу скандинавците 16. Слаби действия в защита и на блокада, разпиляна и хаотична игра, нулева концентрация. Националите буквално се предадоха на терена без да дадат никакъв отпор на противника. Видяхме един отбор без лидер и без капка мотивация. Видимо отчаян, селекционерът Пламен Константинов спря да дава указания на момчетата, а след срещата с кубинците призна, че възпитаниците му се представят под нивото си.

"Разочарован съм от отбора ми", пророни Гибона. Теодор Салпаров изпусна нервите си. Вбесен от слабата и бездушна игра на съотборниците си в мача с Куба той изрита бутилка с минерална вода към публиката и течността заля резервната скамейка, след което се извини на феновете. Либерото не се сдържа и избухна "Ние ударихме дъното, тотално. Виновни сме само ние състезателите. Аз, като най-опитен, смятам, че вина трябва да търсим само в нас".

Годината е нулева за волейбола. Това обяви водачът на делегацията ни Любо Ганев. "Важно е как ще излезем сега от кризата. Трябва да го направим, защото ни предстои една много важна година - с финали на втората група на Световната лига, с европейско първенство, на което сме домакини. Доволен съм от треньорския щаб, който ще остане. България винаги е имала волейбол и нека тези загуби не довеждат до отлив на публика. Това се случва и при най-големите отбори", каза още Ганев.

Капитанът Тодор Алексиев обаче изглежда отчаян: "Тръгнем ли надолу, трудно е да ни спреш".

В същото време домакините от Полша си осигуриха място в третия етап, след като победиха лидера в групата си Франция с 3:2 (25:18, 21:25, 25:23, 22:25, 15:12). В друг мач от група Е Австралия загуби от Италия с 1:3 и завърши втория групов етап без спечелена точка.

В последните срещи от група F Германия се наложи над Канада с 3:0 (28:26, 25:22, 25:23), а Куба загуби от Китай с 2:3 (25:19, 20:25, 25:18, 20:25, 11:15).

Мачовете от третия групов етап ще се проведат на 16, 17 и 18 септември. Полша е в група с Бразилия и Русия, а в другия поток са Франция, Германия и Иран. Първите два отбора от всяка група отиват на полуфиналите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай